Er zijn veel planten die met minder water toch langdurige schoonheid kunnen bieden. Veel van deze langbloeiende planten, vooral die met een trage groei, hebben weinig irrigatie nodig en kunnen prachtige kleuraccenten aan je tuin toevoegen. Zodra ze zich hebben gevestigd, bloeien ze weken, zo niet maanden, achter elkaar. Hier zijn enkele van onze favoriete langbloeiende planten.

Geranium ‘Rozanne’

Vaste Geraniums
Vaste geraniums, ook wel ooievaarsbek genoemd, zijn een uitstekende keuze voor langdurige schoonheid. De meeste soorten bloeien wekenlang door. Een van onze favorieten is de ‘Havana Blues’, met zijn diep paarse nerven die door delicate lavendelkleurige bloemblaadjes lopen. Deze bloemen bloeien van de zomer tot ver in de herfst. Vaste geraniums komen in veel variëteiten, waarvan sommige van de lente tot de zomer bloeien in prachtige kleuren. Bij Wayside Gardens zijn we altijd op zoek naar nieuwe soorten, dus kom regelmatig terug om te zien welke nieuwe bloemensoorten beschikbaar zijn.

Clematis

Als je clematis in volle bloei hebt gezien, is het moeilijk om niet betoverd te raken door hun opvallende schoonheid. Deze vaste klimplanten zijn zeer divers in vorm, kleur en groeiwijze, waardoor er altijd wel een variant is die bij jouw smaak past. De bloeitijden variëren net zo sterk als de soorten zelf, dus controleer de productdetails en kies tussen voorjaars-, zomer- of zelfs herfstbloeiende clematissen. De indrukwekkende bloemen van clematis zorgen gegarandeerd voor kleur en leven in elke vaste plantenborder.

Vlinderstruik - Buddleja

Buddleja, beter bekend als de Vlinderstruik, staat bekend om zijn langdurige bloeiperiode die zich uitstrekt van de vroege zomer tot diep in de herfst. Buddleja is ook een magneet voor bestuivers en trekt vlinders, bijen en kolibries aan met zijn nectar-rijke bloemen. Dankzij zijn eenvoudige verzorgingseisen en snelle groei is Buddleja een ideaal langbloeiende vaste plant. Deze struik biedt niet alleen visuele pracht, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit in de tuin.

Meisjesogen - Coreopsis

Coreopsis, ook wel bekend als Meisjesogen, schittert met een onophoudelijke vertoning van levendige kleuren. Deze zonminnende vaste plant bloeit van de vroege zomer tot aan de eerste vorst in de herfst. Coreopsis voegt met zijn madeliefachtige bloemen, die verkrijgbaar zijn in tinten van geel, goud, oranje en zelfs levendig rood en roze, een vrolijke noot toe aan elke tuin. Deze veelzijdige plant is niet alleen bestand tegen droogte, maar gedijt ook in verschillende bodemsoorten. Dit maakt Coreopsis tot een eenvoudige en onderhoudsarme keuze voor een kleurrijke en bestuivervriendelijke tuin.

Gebroken Hartje - Dicentra

Dicentra, ook bekend als het Gebroken Hartje, valt op met zijn karakteristieke, hartvormige bloemen en langdurige charme. In tegenstelling tot veel andere tuinbloemen die kort bloeien, biedt Dicentra een langdurige bloeiperiode van het late voorjaar tot halverwege de zomer. Sommige variëteiten bloeien zelfs door tot in de vroege herfst. De unieke bloemen, die als sierlijke boogjes boven varenachtig blad hangen, creëren een betoverend zicht dat extra diepte geeft aan schaduwrijke delen van de tuin. Dicentra ondersteunt bovendien de lokale ecosystemen door onderdak en voeding te bieden aan bestuivers.

Duifkruid - Scabiosa

Scabiosa is een dwergplant die een grote impact heeft in de tuin. De charmante lavendelblauwe bloemen bloeien van de lente tot de vorst. Een enkele compacte Scabiosa plant kan in een seizoen honderden bloemen produceren. Voor een plant met zoveel bloei, is Scabiosa een krachtpatser in de tuin en een absolute must voor wie van een lange bloeitijd houdt.

Deze planten met een lange bloeitijd zijn ideaal voor tuiniers die op zoek zijn naar zowel schoonheid als gemak. Ze zijn perfect voor wie wil genieten van een kleurrijke tuin zonder al te veel onderhoud en water te hoeven geven. Voeg een van deze langbloeiende soorten toe aan je tuin en geniet maandenlang van prachtige bloemen.